Test av Brandjacking av Flyhookfiller.se

Brandjacking av Flyhook filler

Just nu genomför jag ett litet test med Brandjacking. Brandjacking innebär att man rankar bättre i Googles sökresultat på företagsnamnet än det företag som man brandjackar. Jag har för avsikt att sätta min egen sida Flugbindning.com före Flyhook filler i sökresultatet för sökningen Flyhook filler. Jag har valt att inte göra testet på Flyhook filler.se då jag har en känsla av att det är svårare då det är en domänadress och inte bara ett ord som av en händelse råkar finnas även som domän.

Flugbindning.com  snart 1:a på sökordet FlyHookFiller

Flugbindning.com snart 1:a på sökordet FlyHookFiller

Testet är förhållandevis småskaligt då Flyhook filler inte har i närheten av samma länkkraft som jag har på Flugbinding.com. Förutom det så har jag hyfsade resurser för att kunna ordna länkar med rätt ankartext till Flugbindning.com Och vad blir då den korrekta ankartexten? Naturligtvis så får den bli FlyHook Filler

Vad är vitsen med brandjacking?

Om man kan ranka högre än ett företag på deras eget varumärke så kommer det sannolikt innebära att de tappar omsättning. Men å andra sidan kommer du som ligger ett kunna knycka ett antal kunder och på så sätt få ta del av din konkurrents omsättning.

Hur har jag gjort?

Till att börja med så skapade jag ett blogginlägg på min blogg på Flugbindning.com som handlar om att FlyHook Filler eventuellt är till salu. Det är sant, i alla fall så till vida att det under senvintern var till salu för hissnande 640.000:- plus moms. Jo du läste rätt! Det blev inte det bästa blogginlägget jag producerat men det får duga.

Sen har jag gjort några interna länkningar på min egen site. Det skulle kunna vara så att det räcker som åtgärd åtminstone för att komma in på 10 i topp-listan för sökorder flyhook filler.

Vidare så har jag skrivit det här blogginlägget som innehåller en länk till mitt inlägg på flugbindning.com. Jag har även sett till att det skrivits ytterligare ett inlägg på en annan blogg.

Nu ska jag avvakta en tid (några dagar eller månader), vi får helt enkelt se hur lång tid det tar att få resultat med dessa åtgärder. Det borde kunna gå hyfsat fort.

Sen då?

Vad är vitsen med att ranka bra på en konkurrents domännamn om man ändå bara länkar till en blogg? Det är naturligtvis ingen vits med det. när blogginlägget närmar sig toppen så styr jag om  det med en redirect 301 till min egen webshop.

 

Det här blir spännande att följa! Hur kommer sökresultatet att se ut i framtiden? Idag har flyhook filler webplatslänkar på sökordet. kommer min sida att kunna få det istället så småningom? Det får visas sig.

En reaktion på “Test av Brandjacking av Flyhookfiller.se

  1. Pingback: Fly Hook Filler fortsättningen - Blue Molly sökmotoroptimering mmBlue Molly E-handel, sökmotoroptimering mm