Endast LVN’s lättkränkta politiker får tycka något

Politikerna i landstinget (LVN) är helt galna!

Några präster med församlingar inom Sollefteå kommun har skrivit ett brev till samtliga politiker i Landstingsstyrelsen. Brevet avslutas med den klassiska gyllene regeln: ”Allt vad ni vill att andra ska göra för er, det ska ni göra för dem”.

http://www.allehanda.se/vasternorrland/solleftea/prasterna-skickade-bibelcitat-politiker-i-landstinget-upprorda-kanner-mig-krankt

Vissa av de lättkränkta politikerna antyder att ingen ska komma och tycka si eller så om hur de sköter sitt jobb. Vilket naturligtvis vara är trams från en lättkränkt individ som inte gjort sitt jobb och nu börjar det att bli lite rörigt på jobbet.

Nu har en av de mest lättkränkta, Landstingsrådet Erik Lövgren, tagit kontakt med Biskopen. Jag hoppas att biskopens svar till den lättkränkte blir ett bibelcitat från Jobs bok. Man kan ju nästan få för sig att dessa rader är på förhand skrivna för diverse lättkränkta landstingspolitiker;

(Job 11)
2 Kan man inte stoppa detta ordflöde? Kan en människa bevisa sin rättfärdighet genom allt sitt prat?

3 Skulle jag vara tyst, medan du skryter och hädar? Någon borde tillrättavisa dig.

4 Du påstår dig vara ren i Guds ögon!

5 Tänk om Gud ville tala och säga dig vad han tänker!

6 Tänk om han får dig att verkligen se dig själv, för han vet allt vad du har gjort. Hör här! Gud straffar dig utan tvekan mycket mindre än du egentligen förtjänar!

Några andra passande bibelcitat i landstingsdebatten

(2 Mos 21) (23) Men om olycka sker, skall liv givas för liv, (24) öga för öga, tand för tand, hand för hand, fot för fot, (25) brännskada för brännskada, sår för sår, blånad för blånad…

(Matt 7) (15) Tagen eder till vara för falska profeter, som komma till eder i fårakläder, men invärtes äro glupande ulvar.

(Matt 23) (24) I blinde ledare, som silen bort myggan och sväljen kamelen! (25) Ve eder, I skriftlärde och fariséer, I skrymtare, som gören det yttre av bägaren och fatet rent, medan de inuti äro fulla av vad I haven förvärvat genom rofferi och omättlig ondska!

(Matt 15:14) Om en blind leder en blind faller båda i gropen

Några bibelcitet för de som bryter sina muntliga vallöften

(Syr 28:24-25) Du inhägnar ju din egendom med törnhäckar se också till att sätta lås för din mun. Du knyter ihop om ditt silver och guld gör dig också en våg för att väga dina ord.

(Syr 22:27) Vem sätter ut vakt vid min mun och förser mi­na läppar med ett sinn­rikt sigill,
så att de inte vållar mitt fall och min tunga in­te drar mig i fördärvet?

(Ps 141:3) Herre, sätt en vakt för min mun, en dörrvakt för mina läppar.

Kommentarer inaktiverade.