Gla´kören i Sollefteå har en ny hemsida

Gla´kören går online

Gla´kören i Sollefteå har skaffat en hemsida och gått online. Lösningen bygger på att WordPress används som hemsida och att forumet phpbb nyttjas som medlemssidor. Medlemssidorna är låsta så att bara medlemmarna kommer åt informationen.

Efter lite googlande kan jag konstatera att körerna, i alla fall i närheten av Sollefteå, sällan har någon egen hemsida. Vilket jag kan tycka är lite märkligt med tanke på hur människor 2013 söker efter information.

Om jag vill sjunga i en kör hur hittar jag den? Lokaltidningen eller Sollefteå-bladet? Nej knappast, det blir för dyrt att annonsera. Telefonkatalogen? Finns det fortfarande telefonkataloger? Annonsblad på stan? Ja, om du hinner se dem innan någon annan verksamhet sätter upp sitt anslag ovanpå körens reklamblad. Dess utom så sätts annonser oftast upp endast i anslutning till en så kallad prova på dag. Det innebär att chansen för att få nya medlemmar den vägen är mycket begränsat

Den bästa rekryteringsmetoden borde rimligtvis vara en hemsida som är sökbar på Google. Den finns där 24 timmar om dygnet 7 dar i veckan. Komplettera med en facebook-sida med aktiva körmedlemmar som gillar och delar alla inlägg så kommer antalet medlemmar i kören att öka. Ökningen blir kanske inte dramatisk, men det kommer att bli en ökning. Givetvis ska man fortsätta att sätta upp anslag på anslagstavlor, det finns, tro det eller ej, fortfarande människor som inte använder Internet.

Gla´kören Sollefteå

Gla´kören Sollefteå

 

Kommentarer inaktiverade.